Coneix-nos

El Pàdel Osona és un club familiar situat a Gurb, a la província de Barcelona, que gestiona actualment en Sergi Guitart Balmaña. La història del club es comença a escriure el juliol de l’any 1998 quan en Lluís Guitart Arnau va obrir les portes d’una instal·lació que en aquells moments era pionera a la comarca d’Osona i que es convertia en un dels deu primers clubs de pàdel fundats arreu de Catalunya.

En Lluís i en Sergi Guitart, a les instal·lacions del Pàdel Osona

En Lluís i en Sergi Guitart, a les instal·lacions del Pàdel Osona

La idea es gesta amb un grup d’amics vinculats al món de l’esport, entre els quals hi havia l’Àngel Duran, una figura clau a l’hora d’aconseguir el finançament per posar-lo en marxa. Químic de professió, en Lluís Guitart havia exercit sempre en aquest camp fins que l’any 1993 entra en el món de la gestió d’equipaments esportius com a responsable de l’Squash Vic. La seva vinculació als esports de raqueta li arriba també com a practicant de tennis, esquaix i, lògicament, pàdel.

En Lluís incorpora al poc temps el suport del seu fill, en Sergi Guitart, que és monitor de pàdel des de l’any 2002, la qual cosa el converteix en un dels més antics de Catalunya. A part de donar classes a les instal·lacions del Pàdel Osona, és també jutge àrbitre i capità de l’equip masculí i femení que participa al Campionat de Catalunya organitzat per la Federació Catalana de Pàdel, de la qual el Pàdel Osona és un dels clubs fundadors.

Imatge d'una de les pistes exteriors, els primers anys

Imatge d’una de les pistes exteriors, els primers anys

El club osonenc compta dels dels inicis amb cinc pistes de pàdel, de les quals tres eren cobertes (indoor) i les altres dues exteriors (outdoor). Uns mesos més tard de la seva inauguració, l’any 1999, es posen en funcionament dues pistes d’esquaix. El club ha anat aplicant amb els anys millores a les seves instal·lacions, com ara l’incorporació d’una pista de futbito o d’un petit gimnàs, el 2011 cobreix les dues pistes exteriors, l’última de les quals s’inicia l’any 2013 amb el canvi del mur pel vidre en tres de les seves pistes i s’allarga fins el Setembre 2016 amb el canvi del mur pel vidre en les dues pistes restants i la col·locació de gespa artificial en totes les zones adjacents a les pistes de pàdel.

En Lluís i en Sergi Guitart, a les instal·lacions del Pàdel Osona

Instal·lacions del Pàdel Osona

En Lluís i en Sergi Guitart, a les instal·lacions del Pàdel Osona

Instal·lacions del Pàdel Osona

El Pàdel Osona ofereix des dels primers anys el servei de classes de pàdel i organitza periòdicament competicions i tornejos, tant de tipus social com federats. En aquest sentit, cal destacar que el club participa en els diferents campionats de Catalunya i d’Espanya que s’organitzen a nivell federatiu, tant en categoria masculina, com en femenina i en veterans.